Rintamiestalon makuuhuoneremppa

Meidän makkariremppa alkaa olla voiton puolella. Vihdoinkin. Tuntuu kivalta piristä vanhaa kotia uudella ilmeellä. Koen että tässä vain rakkaus omaa kotia kohtaan kasvaa, kun on nähnyt sillä monia eri kasvoja. Kaikkiin liittyy omat tarinansa ja aikakautensa.

Remontti ei edennyt aivan niin kuin mielessämme suunniteltiin. Osalla remonttitarpeista oli pitkät toimitusajat, osaa tuli ensin väärää lajia, joita piti vaihtaa oikeiksi ja se vei aikaa. Uusi monen sadan euron monitoimisirkkeli toimi vain yhden listan sahauksen ajan ja listoitus tyssäsi siihen.

Mutta nyt on sen verran valmista, että näytän mitä tehtiin. Kahdessa ylimmässä kuvassa on makkari ennen ja kahdessa alimmassa jälkeen. Purettiin ensin iso kaapisto pois. Sen jälkeen paneloitiin takaseinä hirsilankkupaneelilla ja käsiteltiin se harmaalla supisaunavahalla. Sitten laitettiin tyhjiin oviaukkoihin uudet karmit ja ovet. Sitten maalattiin muut seinät Tikkurilan valkoisella. Paneloinnin yhteydessä lisättiin huoneeseen kolme pistorasiaa. Aikaisemmin niitä oli koko huoneessa vain 1kpl. Koska vuonna 1954, jolloin talo on rakennettu, ei pistorasioiden määrälle annettu arvoa. Niitä laitettiin yksi per huone ja mielellään n. 50cm korkeuteen lattialistasta. Älkää kysykö, en minä tiedä miksi.

Itse tykkään erityisesti pariovista. Ne olivat kalliit, mutta mielestäni sen arvoiset. Olen aikaisemmin nukkunut tuossa vanhassa ovettomassa makuuhuoneessa lukuisat huonot unet. Varsinkin yövuoron jälkeen, kun muu perhe oli hereillä.

Remontille tuli hintaa n. 2300e, joista ovien ja karmien osuus oli vähän vajaa tonni.

Odotan innolla, että pääsen ottamaan kuvia vähän paremmalla valolla. Tämmöinen Joulukuun puolenvälin Sunnuntai, jolloin aurinko ei tunnu Pohjoisessa Keski-Suomessa nousevan ollenkaan, tekee surkean valokuvauskelin. Jos ei halua kuvata keinovalolla, enkä halunut, koska valaisin veisi suurimman osan huomiosta kuvassa, jos siinä olisi valo päällä.

Tykkään ihan hirmuisesti makuuhuoneesta nyt. Taapero elelee kanssamme samassa huoneessa vielä tovin, jahka joko a) huoneita vapautuu isommilta (kun täysi-ikäistyvät) tai b) laajennamme taloa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s