Juoksemisesta vol 8738971985810985

Pitäisi lisätä treeniohjelmaan, että ”kirjaa jokaisen treenin jälkeen muutama rivi ylös ajatuksia ja tuntemuksia”. Ne ois mahtavaa materiaalia jatkojalostaa tänne blogiin. Onneksi on sentään kännykän valokuvagalleria, josta voi muistella mitä on tullut tehtyä (kunhan muistaa vaan räpsiä päivistään kuvia). Ihan ekaksi haluan mainita mansikat ja pensasmustikat. Aamupuurot ovat olleet viime aikoina niiden kanssa aivan uudella tasolla.

Lisäsin vasta hiljattain ruokavaliooni avocadon. Käytän ruokapäiväkirjanani yazio sovellusta (on oikein oiva!) ja olen pistänyt merkille, että kuukaudesta toiseen syön liian vähän rasvoja! Avocadolla on helppo paikkoa tuota ongelmaa. Yazio keskustelee ainakin Polar kellon kanssa ja laskee kalorinkulutuksen suoraan mun ranteesta.

Painonhallintani on heittänyt siinä mielessä häränpyllyä toukokuuhun verraten, että kun ennen vahdin etten syö väärin ja liikaa ja paino nouse – nyt tarkkailen että syön riittävästi ja ettei paino laske liikaa. Treenitunteja kertyy tällä hetkellä viikossa 5-7h. Yht’äkkiä aineenvaihduntani toimiikin niin nopeasti, etten meinaa perässä pysyä. Jos yhtenäkin päivänä juon liian vähän nesteitä tai syön huomattavasti vähemmän kuin pitäisi on oloni todella heikko ja voimaton seuraavana päivänä.

Sitten viime raapustelun treenit ovat jatkuneet säännöllisinä vähintään kolmesti viikossa + yksi salitreeni viikossa. Ilmoittauduin tässä yhtenä päivänä syyskuussa Jyväskylässä olevalle Finlandia Marathonin valon kymppi matkalle. Se on siis 10km matka maraton tapahtuman yhteydessä. Se on ensimmäinen kymppini ikinä. Kaltaiselleni tuoreehkolle juoksuharrastajalle asia on varsin jännittävä.

Kävin tietystikin kokeilemassa juoksukuntoani salaa juoksuvalmentajaltani viime sunnuntaina, heti kympille ilmoittautumiseni jälkeen. Juoksin 5km, johon tiesin pystyväni helposti. Juoksin edellisen kerran saman matkan noin kuukautta aikaisemmin. Dataa vertailtuani huomasin ”matkasykkeeni” laskenneen kuukauden takaiseen ja nopeuden lisääntyneen. Näinhän sen pitääkin mennä.

Alla elämäni ensimmäisen 5k juoksun dataa juhannuksen tienoilta.

Tässä dataa sunnuntain vitoselta. Keskisykkeet ja keskivauhti ovat ne lukemat jotka kertovat kehityksestä suht samalta matkalta.

Pyytelin edellisessä julkaisussa kommentteja. Sittemmin huomasin, että wordpress haluaisi sähköpostiosoitteita yms tietoja. Yritän työstää asiaa, ettei kyselisi. Voisi niitä kommentteja olla mukavampi silloin jättää. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s