Syksyn flunssamarathon (taapero)

Se on viides flunssaviikko meneillään täällä. Taaperolle tuli flunssa 2.9.2021 ja siitä lähtien hän on ollut enempi ja vähempi flunssainen. Nythän on siis 8.10.2021. Nenä on vuotanut, yleistä känkkäränkkyyttä on ollut ja yskää. Välillä vain yöyskää. Välillä yskä ”lohkeaa” kivasti, välillä ei ja välillä se on poissa kokonaan. Hoidossa meidän taapero on onnistunut olemaan oireettomana aivan yksittäisiä päiviä. Koronasta ei onneksi kuitenkaan ole kyse. Somen kautta olen saanut monelta henkilöltä viestiä, että samankaltaista flunssailua on ollut muuallakin, nimenomaan taaperoisilla – viikkotolkulla kestävää flunssaa, joka paranee pariksi päiväksi ja taas tulee yskän yms. kera takaisin.

Maanantaina minulla oli arkivapaa, tiistain olin sairaslomalla, keskiviikkona menin yövuoroon ja eilen torstai aamuna tulin yövuorosta kotiin päästämään puusepän (puolisoni) töihinsä. Taapero nukkui eilen onneksi hyvän pituiset päiväunet ja sain siinä samalla itsekin hetken nukkua. Hän oli niin nuhainen ja yskäinen eilen, että pysyttiin koko päivä sisällä. Katsottiin piirrettyjä, luettiin kirjoja, höpöteltiin, leikittiin ja iltapäivällä leivottiin sämpylöitä iltapalalle.

Tätä kirjoittaessa eletään perjantaita. Viime yö meni hyvin ja nuhanunnun vointi tuntuu olevan tänään eilistä parempi. Kuumetta ei ole ollut missään vaiheessa ja lähdettiinkin reippaina aamupäivällä ulkoilemaan. Pihalla riittää puuhasteltavaa niin pienille kuin isoillekin. Käytiin ruokkimassa puput tallissa ja haravoitiin hetki pihaa. Taapero tykkää istua kottikärryissä.

Kottikärryjä työntäessä tuli mieleen, että tässä pihassa ponille olisi kyllä kivasti töitä. Saisi vetää kärryillä asioita paikasta toiseen. Ja taaperoa. Samalla ratkaisisin oman juoksutreeniongelmani, taapero voisi istua ponin takana kärryssä ja minä juosta rinnalla. 😀 Jos joku kiva poni etsii kotia, meillä olisi tallissa tilaa. 😉

Kylällä olisi tänään ja huomenna valotapahtuma. Katsotaan päästäänkö osallistumaan. 🙂

Kiitos taas kun kävit lukemassa. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s