Diy. Petteri-sytyt.

Puuhella, leivinuuni, sauna, pannuhuone. Meillä kuluu sytykkeitä paljon ja teen niitä myös aika paljon itse. Kaupassakin on toki valmiita sytykepaloja ostettavissa, mutta tykkään olla tässä asiassa omavarainen.

Olen tavannut tehdä yleensä perinteisiä sytykeruusuja, mutta ne ovat aika työläitä tehdä. Ensin on ostettava munat kaupasta ja syötävä ne. Sitten on revittävä kotelot ja askarreltava niistä ruusun näköisiä. Sitten dippailemaan sytykeruusut steariiniin. No siis onhan ne kauniita. Onneksi netti on kuitenkin muitakin sytykeidoita pullollaan ja siten minäkin löysin uusia sytyke inspiraatioita.

Sytykesipsit /-lastut. Voi siis nämä ovat todella ihania tehdä. Ja edullisia. Tarvitaan vanulappuja, steariinia ja mieleisiä koristeita. Omat sytykelastuni ovat tässä aivan beta-versioita. Haluan ehdottomasti tehdä seuraavat lastut valkoiseen steariiniin. Tällä kertaa minulla oli valmiiksi lilaksi värjättyä steariinia ja käytin sitä, mutta en itse pidä väristä tässä yhteydessä.

Sytykesipsien ohje:

Leikkasin ensin serveteistä Petterin kuvia. Sitten sulatin steariinin. Kastoin vanulapun sulaan steariiniin pihdeillä ja nostin sen leivinpaperin päälle. Painelin kevyesti Petterin kuvan vanulapun päälle niin, että se kastui streariinista. Steariini-Petteri-vanulaput jäähtyivät ja kuivuivat noin vartissa leivinpaperin päällä niin, että sain siirrettyä ne helposti lasipurkkeihin säilöön.

Nämä ovat ihan kiva tuliaisideakin. Vain oma mielikuvitus on oikeastaan rajana lopputuotoksen ulkonäössä. Voihan siihen leikata ihan vaikka sanomalehteäkin. Kivemman näköisiä sytykkeistä mielestäni tulee, jos paperin leikkaa jotakuinkin vanulapun kokoiseksi. Petterit olivat serveteissä niin lähekkäin, etten pystynyt leikkaamaan niitä isompina paloina pois. Sytyttäessä kannattaa syttyä vähän repäistä sivusta halki, syttyy revityltä kohdalta hyvin.

Minusta oli ihanaa aloittaa Jouluhömpötys Petteri-sytyillä. Kävin tänään hakemassa myös männynkäpyjä ja ne ovat nyt kuivumassa. Jotakin kivaa talviasetelmaa tai kranssia tekisi mieli rakentaa.

Tykkäätkö sinä askarrella ja mitkä ovat sinun kuumimmat vinkit askarteluun juuri nyt? 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s