8K lenkiltä kahden viikon sairaslomalle

Urheiluvamma

Mitään juoksuohjelmaa en noudata tällä hetkellä ja fiilispohjalta lähdin toissa päivänä pk2/vk lenkille. Otsalamppu otsalle ja menoksi vain. Alkuun tein 10 min lämppärin (reipasta kävelyä)  ja sitten 4 x 10min juoksua pk2/vk sykkeillä, kahden minuutin palautuksilla. Loppuun 10min loppuverkka (kävellen). 

Juoksu tuntui hyvältä ja kulki ihan kivasti. Illan pimeys ja lähistön susihavainnotkaan eivät pelottaneet. Spotikka soi kuulokkeissa ja hengitys höyrysi otsalampun valokiilassa. Luin jostain, että edellisen kerran susi on hyökännyt ihmistä kohti joskus 1800-luvun lopulla. Sekin taisi olla vesikauhuinen / sairas yksilö. Oli miten oli, en usko että otsalamppu otsalla juokseva hengästynyt aikuinen ihmisjuoksija on suden menussa ihan ykkössijalla. 

379E777A-BCBE-4806-95C0-E803AAEB8A69Jossain puolessa välissä juoksutreeniä huomasin, että juoksuaskel tuli alas lätäkön kaltevalle reunalle. En tuntenut minkäälaista kipua silloin ja nilkka taittui ihan todella vähän, en seonnut edes askeleissa / juoksurytmistä. Kotona otin kengät pois jalasta ja hetken päästä huomasin, että vasen jalkapohja / ulkosyrjä jalkaterästä tuntuu omituiselta. Ajattelin, että siinä on jokin lihasjumi, kun edellisestä pitkästä juoksulenkistä on kuitenkin jo aikaa. 

Seuraavana aamuna kävin taaperon kanssa köpöttelemässä taaperon vauhtia tunnin lenkin pitkin maalaismaisemaa. Kilometrejä tuli vajaa kolme. Vasen jalkaterä oli entistä kipeämpi, mutta ajattelin edelleen, että ei tässä mitään. Liike varmasti auttaa jne. 

B73D5865-844B-44BD-9749-D4E80F7662CFIllasta kävin tietysti vielä koiraa vartin hölkyyttämässä. Siinä vaiheessa kipu alkoi olla sitä luokkaa, että päädyin tutkimaan jalkaa illalla (kun ehdin pysähtyä 😀 ) lähemmin. 

tempImageCb4DRrSukan alta paljastui turvotusta ja punoitusta jalkaterän ulkosyrjän alueella. Päätin mennä seuraavana aamuna päivystykseen. Kaikki liike sekä painon varaaminen jalalle aiheutti melkoista kipua. 

Jalka kuvattiin seuraavana päivänä (eli tänään) ja diagnoosiksi tuli jalkaterän / nilkan alueen revähdys / nivelsidevamma. Kaksi viikkoa sairauslomaa ja kyynersauvat. Lääkärin kanssa ollaan optimistisia, että kahden viikon päästä voisin palata töihin, mutta juoksemaan ei ole asiaa ainakaan kuukauteen. Ja töitäkin ajattelin silti tehdä ensiviikolla yhden teams-koulutuksen verran. Noh, nyt on ainakin aikaa askarrella. 

Harmittaahan nämä, kun justiinsa pääsin hyvään alkuun treenamisessa. Kymmenen vuotta sitten venäytin oikean nilkan ja sen tiedostin erittäin hyvin. Astuin silloin kiven päälle ja näin koko lenkkarin pohjan kun nilkka taittui sivulle. Kesti vuoden, ennen kuin pystyin seuraavan kerran juoksemaan. Toivotaan, että nyt pääsen vähän vähemmällä. 

 

Yksi kommentti artikkeliin ”8K lenkiltä kahden viikon sairaslomalle

  1. Paluuviite: Mitä tehdä sairauslomalla? | heidimariah Blogi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s