Mitä tehdä sairauslomalla?

Ajankulu, ajatuksia, tylsyyden selätys

Levätä ja syödä? Huoh. Viikon saikun jälkeen vaaka näyttää +1kg ja vielä on viikko saikkua jäljellä. Tästä sairaskertomukseeni miten jouduin kahden viikon sairauslomalle. 

Nykystatus on sellainen, että jalka kestää kävellä. Ripeästikin, mutta mielellään ei pitkiä matkoja. Taakkojen kantaminen ei tee hyvää. Liika rasitus aiheuttaa kivun lisääntymistä ja leposärkyä. Mieleni tekee ihan hirveästi käydä kokeilemassa kävellä 5km testilenkki, mutta kaiken lukemani perusteella se ei kertakaikkiaan kannata. Sen sijaan kannattaa maltilla odottaa toinenkin viikko,  välttää suuria rasituksia ja toivoa parasta. 

Mitä sitten olen tehnyt? Noo, mä oon syönyt viikon aikana 700g irtokarkkia, paketillisen pipareita ja katellut Netflixiä. 😀 Oon neulonut villasukkia ja lukenut kirjoja. Olen jokaisen aamun aloittanut terveellisesti kaurapuurolla, mutta jotenkin ruokahommat iltapäivää kohden on tahtonut lähteä käsistä. Yritän tehdä psyykeni kanssa sopimusta, että alun hurvittelun jälkeen olisi nyt syytä taas palata ruotuun myös iltapäivisin.

img_0744

Sairauslomaviikon 2 / 2 bucket lista itselleni.

  • Juo vettä 1- 2l päivässä (pysyy aineenvaihdunta käynnissä)
  • Säännölliset ateriavälit, terveellistä ruokaa.
  • Voit edelleen katsoa sarjoja ja lukea kirjoja ja neuloa.
  • Ajoissa nukkumaan, ajoissa ylös. (päivärytmin säilytys)

Toivon että saikku on äkkiä ohi ja normaali tulee pian takasin. Liikunta on niin mukava osa elämää, että en missään tapauksessa halua muuttua sohvaperunaksi, vaikka se ekan viikon olikin aika makeaa. 😀

Netflixistä olen katsonut kohta kaikki 6 tuotantokautta Downton Abbeytä. Minua viehättää 1900-luvun alun brittiläinen arvokkuus. Siis se miten ihmiset säilyttävät arvokkuutensa ja osaavat pitää tunteensa hallinnassa. Itsehän olen ehkä maailman surkein tunteiden peittelijä. Minua jos ketä vie tunteet, eikä välttämättä järki. Annan liian helposti tunteiden ohjata itseäni ja ajatteluani. Tätä voi kuulemma treenata myös. Ehkä lupaus ensivuodelle, opettelen hallitsemaan miten paljon annan tunteeni vaikuttavat ajatteluuni. ..voi olla mahdoton tehtävä. 😀

Viikonloppuna muistetaan isiä. Päivähoidossa on taas askarreltu, innolla odotan mitä. 🙂 Oikein kivaa loppuviikkoa kaikille! Pysykää terveinä ja parhaanne mukaan iloisina. ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s