Monenkirjava marraskuu

#marraskuu #hyvääjahuonoa #myyräkuume #vilplämmitys

Aloitetaan siitä, että mekään emme ole säästyneet talvelta. Tässä aurinkoinen kuva marraskuiselta heinänhakureissulta. Ostin alkuun kaneille heinää eläinkaupasta, kilohinta oli n. 4,5e / kg. Sattumalta huomasin jokin aika sitten, että tori.fissä myydään heinää suoraan tuottajalta 0.30e /kg. Minähän hain sitten 20 paalia heinää. Se on kiloissa 280. Ei pitäisi ihan heti loppua.

Sitten. Asensivat marraskuun alussa meille vilpin. Ja melkoinen vilppi on ainakin alkuun ollutkin. Kyseessä on siis vesi-ilmalämpöpumppu-lämmitys-systeemi. Tosi monet ovat olleet tyytyväisiä vilp-lämmitykseen, mutta meillä jostain syystä sähkökulutus on ollut asennuksen jälkeen aivan järjetöntä. Sähköä menee yli sadalla eurolla viikossa. Viime viikon kulutus oli 570 kwh. Ennen vilppiä sähköä meni max 170kwh / vko. Marraskuun sähkölaskusta odotetaan n. 400e suuruista. Minusta se on hiukan liikaa. Jätin viimeksi tänään soittopyynnön laitteiston myyneelle ja asentaneelle yritykselle. Asiakaspalvelu soitti takaisin ja lupasi välittää soittopyynnön eteenpäin jollekin asiantuntijalle. Ei ole asiantuntijan soittoa kuulunut. Joku ratkaisu rahanmenoon olisi kiva saada. 

Myyräkuume. Miesflunssa on pientä verrattuna miehen sairastamaan myyräkuumeeseen. Puoliso sairasteli marraskuun aikana moisen. Harvoin olen nähnyt yhtä kipeää ihmistä. Ensihoitajana jouduin ensimmäistä kertaa soittamaan omaan kotiin ambulanssin. Myyräkuume ei tartu ihmisestä toiseen, eikä siihen ole varsinaista hoitoa. Oireita lievitetään, mutta särkylääkkeitä ei oikein saa syödä (panadol ok). Hallitsevimmat oireet vaikuttivat olevan järjetön lihas- ja päänsärky, vatsakivut ja kuume. Tromposytopenia ja lievä munuaisten vajaatoiminta. Taudin akuuttivaihe kesti n. kaksi viikkoa. 

Keittiöremontti on aivan loppusuoralla. Kaapit ovat saaneet ovet. 

tempImageDSvMhp

Sitten. Sain opiskelupaikan Savonia ammattikorkeakoulusta – sairaanhoitaja monimuoto koulutukseen. Luulin etten enää ikinä voi saada amk opiskelupaikkaa, koska en ole ensisijainen hakija. Olin ilmeisesti väärässä. Sain paikan myös Eläintenhoitaja koulutukseen. Valitsin ensimmäisen vaihtoehdon, jälkimmäisen voi opiskella varmaankin myöhemminkin koska se on amislinja. Amk-paikat ovat huonommin jaossa. 

Ja sitten. Meille on varattu koiravauva. Hänen on määrä kotiutua tammikuun alkupuoliskolla. 

Ja vielä. Yritykseni sai pitkästä aikaa työtilauksen. En ole markkinoinut ollenkaan, sikäli aivan uskomatonta. 😀 Yritykseni on täysin sivutoiminen valokuvaus, kuvankäsittely ja sisällöntuottopalveluita tuottava yritys. 

Tämä marraskuu on ollut todella vaihteleva. Toivon Joulukuun olevan hiukan tasaisempi. 

Kaikkea hyvää sinulle sinne, missä ikinä tätä luitkaan ja kuka ikinä oletkaan. ❤ 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s