Raskausviikot 4-7.

Apteekin oma raskaustesti.
Apteekin oma raskaustesti.

Blogi ei muutu pelkäksi raskausblogiksi, löydät jatkossa kaikki viikko-viikolta julkaisut valikosta raskauspäiväkirja-osiosta. Jos raskausasiat ei nabbaa, skippaa vaan tästä yli. Muita aihepiirien tekstejä tipahtelee tasaiseen tahtiin.

Syyskuu 2022. Ilmeisesti spontaani raskaus 42-vuotiaana on mahdollista. Menkat olivat olleet myöhässä viisi päivää, kun ajattelin että taidan olla jo niin vanha että ne jäävät pois kokonaan. Mitään oireita ei ollut raskaudesta, eikä sen puoleen kuukautisistakaan. Hain apteekista raskaustestin ja siihen tuli heti kaksi vahvaa punaista viivaa. Selvä, no hyvänen aika. Raskaana ollaan ja ilosanomaa miehelle kertomaan.

Pahoinvointi alkoi seuraavalla viikolla, rv 5. Sitä ei ollut vain aamuisin vaan ympäri vuorokauden. Liian pitkään syömättä, paha olo. Reippaasti kävely, paha olo. Lasten lelujen kerääminen lattialta, paha olo. Kahvia, paha olo. Autossa ajoin itse tai olin kyydissä, paha olo.

Varhaiset viikot ja kropan suht pitkät ajokilometrit aiheuttavat epävarmaa oloa raskauden pysyvyyden suhteen ja pahoinvointi on ollut inhottavuudestaan huolimatta kiitollisuuden aihe. Jos se on hetkeksi kadonnut, epäilen melko nopeasti pahinta. Kunnes se taas alkaa.

Raskausviikolla 7. huomasin, että jotkin housut kiristää vyötäröltä. Muut ei raskautta näe, mutta itse huomaan pienet vartalon muutokset. Aamuisin pömpöttää hieman vähemmän kuin iltaisin. Olen melko pieni, lähtöpainoa raskauteen oli 56,5kg ja käytin XS/S vaatekokoa.

Raskausviikolla 7. varasin ajan ensimmäiseen neuvolaan. Aika on raskausviikolla 8. Meidän neuvolassa terkkari katsoo ultralla onko sikiö paikallaan ja löytyykö syke. Jännityksellä jäin odottaamaan ensimmäistä neuvolaa.