Oma loma

Haluun vanhana muistella kultasii, enkä olla enää oravanpyöräs kii. Nyt kun katon mun sormii multasii, tajuun että elämässä on muutaki. Pakko ottaa omaa lomaa. Oku Luukkainen ft. Portion Boys

Viime viikot ovat olleet superkiireisiä työelämän ja arjen yhdistämisen kombosta ja vesi kielellä odotan ensi viikolla alkavaa 5 viikon lomaa. Omaa lomaa. Kertoilin aiemmin täällä blogissa miten omaloma tilanteeseen päädyin https://heidimariah.com/2022/10/21/oman-elamani-toimitusjohtaja/ tekstissä.

Nyt tilanne on se, että kaupanalalle siirtyminen alkoi kyllä lupaavasti työhaastatteluilla ja sovittiin aikoja lähitulevaisuuteen, jolloin sovittaan ajankohtaa koulutuksille, mutta uutta yhteydenottoa rekrytointiyritykseltä ei koskaan tullutkaan. Annoin olla. Ei sitten. Olen alkamassa omalle lomalle viideksi viikoksi.

Kotoilua 4 vuotiaan kanssa, täysipäiväisenä tukena 13 vuotiaan kasvussa ja viikonloput kotona, jotta nähtäisiin myös 17-vuotiaan opiskelupaikkakunnallaan asuvan nuoren kanssa. Aikaa kodille lämmityksineen, aikaa parisuhteelle, aikaa itselleni ja vauvamahan kasvatukselle. Aikaa kolmelle koiralle ja yhdelle kanille.

Puolisoni reissaa Lapissa reissutyössä vähintään joka toinen viikko ja tämä on seikka, joka on vaikuttanut jaksamiseeni eniten, tai lähinnä jaksamisen loppumiseen. Hoidan aiemmin mainitsemia seikkoja yksin ilman verkostoja tuon joka toinen viikko. Vuorotyöelo vähintään 12h mittaisine työvuoroineen tähän sekaan on liikaa. Olisin kai kelvollinen ihan sairauslomallekin uupumuksen vuoksi, mutta en näe sen ratkaisevan itse ongelmaa.

Taloudellisesti sairausloma olisi järkevin vaihtoehto, mutta toisaalta silloin en kai voisi tehdä myöskään yritykselleni tienestejä, joita yritän pienesti koko viiden viikon ajan tehdä, koska pystyn tekemään niitä kotoa käsin. En koe itseäni varsinaisesti sairaaksikaan, jotta voisin sairaslomaa ihan silmät kirkkaina edes hakea. Puoliso joutuu hetken hieman enempi huolehtimaan talouden laskuista, mutta se nyt on ehkä hänen reissutyönsä hinta tässä elämäntilanteessa.

Viiden viikon omalle lomalleni osuu kuopuksen 4v syntymäpäivä, itsenäisyyspäivä, 13 vuotiaan nimipäivä, minun oma syntymäpäiväni ja Joulu. Lisäksi vauvamahan tuoma yksi niskaturvotus-ultra yli 100km päähän keskus-sairaalan äitipolille ja ainakin yksi neuvolakäynti oman kylän äitiysneuvolassa. On aika ihanaa voida olla näinä kaikkina päivinä kotona ja mikään ei vaadi superhyperextra järjestelyjä työvuorojen vaihtoineen, jotka taas aiheuttavat työvuorojen peruskiertoon muutoksia, joka taas tekee arjesta entistä hankalampaa yksittäisine vapaapäivineen. 12h työvuorojen väleissä. Näin ylellistä tilannetta ei kertakaikkiaan ole ollut yli kymmeneen vuoteen, lukuunottamatta kuopuksen äitiysloma-aikaani neljä vuotta sitten.

Sama vanha palkkatyö hoito- ja vuorotyössä alkaa uudelleen 28.12.2022 täydellä 100% volyymillä (jollen muuta keksi) ja tämä tuntuu ajatuksena herättävän minulle paniikkikohtauksen kaltaisia oireita. Oma jaksaminen ja oman jaksamisen vaikutus perheen hyvinvointiin korreloivat suoraan keskenään.

Hyvinvointialueen astuessa toimintaan vuoden alusta työnkiertopaikkoja avautunee kaikkien kunnallisten yksiköiden toimiessa saman työnantajan alla. Voisin ehkä valkata itselleni vaikka päivätyön vuorotyön sijaan. Ehkä ratkaisu selkiytyy ajatuksissani viiden viikon aikana. Äitiyslomani alkanee maalis-huhtikuussa, kovin pitkään ei tarvitse työelämää miettiä muutoinkaan siis. Tai ehkä voitan lotossa.

Tässä oli lyhyehkö tilannepäivitys kuulumisista. Kohta minulle on aikaa helliä lukijoita blogiteksteillä yllin kyllin. ❤

Kiitos kun luit ja kiitos myös aiemmista lukemisista. Ilokseni huomasin blogini nousseen melko nopeasti Blogit.fi palvelun 23. sijalle perheblogi kategoriassa. Kiitos, kiitos, tuhannesti kiitos teille. ❤

4 kommenttia artikkeliin ”Oma loma

  1. Oi ihanaa omanloman odottelua sinne❤️ ja mitä uutisia olenkaan lukenu,kun en oo ehtiny tubesta seurata,mutta vauva,ihanaa ja ihan hirveästi onnea odotukseen😍 ite pojan kanssa vasta olin Novassa osastolla,ni onhan ihana kun siellä nyt omat huoneet missä olla😅

    Liked by 1 henkilö

Kommentointi on suljettu.