Joulusaunaan tulijoille

Pihasauna. Se on seissyt samassa pihassa lähes 80 vuotta enimmäkseen yhden suvun käytössä. Nyt se on reilun vuoden päivät totutellut meidän perheeseemme.

Vuoden aikana sen lämmin sydän on saanut uudet kiuaskivet, lauteet ovat saaneet uudet laudeliinat ja pieni eteinen puutelineen ja räsymaton lattialleen. Lauteille ovat tulleet erilaiset vadit ja pikku neidin kumiankat. Ikkunan edestä on kaadettu valtava villivadelma-pusikko pois. Tänä talvena etupuolen räystäs sai koristeekseen myös kausivalot.

Piha saunalla ja meidän perheellä on nyt toinen joulu yhdessä. Tänä vuonna pari päivää ennen joulua oli suojainen sää. Pihaan tuli räntäsateen ja plussakelin myötä paras mahdollinen lumiukkolumi. Nuorimmainen rakensi yhdessä isänsä kanssa pihasaunan eteen ison ja pienen lumiukon. Illasta ehti sataa vähän vettäkin ja hetken lumiukkojen tulevaisuus oli huolenamme. Vaan eikä mitään hätää.

Yöllä pakasti. Toinen lumiukoista kallisti itseään yön tunteina aivan kuin erityisesti toivottamaan joulusaunojat tervetulleiksi. Siinä he hiilet hymyinään ja porkkanat neninään kynttilälyhtyjen valossa seisovat. Sääennusteet lupaavat lumiukoille vakaita asentoja ainakin vuodenvaihteeseen asti.

Jouluaatto aamuna saunaa aletaan lämmittämään. Sitä lämmitetään tunteja hiljalleen ja sen lämpeämistä odotetaan. Joulusaunalla on aivan oma taikansa, koska jostain syystä juuri saunomisen aikana saattaa Joulupukki olla tuonut lahjapussin joko saunan nurkalle tai talon rapuille.

Näihin sanoinhin ja tunnelmiin toivotan kaikille oikein ihanaa ja rauhallista joulun aikaa.

Kiitos kun luit ❤

2 kommenttia artikkeliin ”Joulusaunaan tulijoille

Kommentointi on suljettu.