Hyvä mä-projekti 1 / 365. Leikkikeittiön pannulaput.

Piristystä tavalliseen arkeen. Nelivuotilaalle patalappuja uuden vuoden alla hänen pikkukeittiöönsä virkatessani mietin, että tämähän olisi mukava projekti tehdä joka päivä jokin pienikin asia toiselle, josta toiselle tulee hyvä mieli. Siitä kun tulee itsellekin hyvä mieli ja minähän arvostan itseäni kovasti, kun olen tehnyt hyviä asioita. Hyvä mä-projekti sai alkunsa.

Uusi vuosi alkoi klo 06.15 kun nelivuotias tippui sängystään. Ei häntä sattunut, mutta ei meitä enää sen jälkeen nukuttanutkaan. Vuoden ensimmäisestä päivästä ei hukattu minuuttiakaan. Tein aamulla normaalit arkiset askareet: koirien ruoat kuppeihin likoamaan, kahvi tippumaan ja pyykkikone pyörimään.

Siirsin joulun jälkeen Lauran pikkukeittiön meidän makuuhuoneesta (hänellä ei ole omaa huonetta) keittiöön. Laura oli ensin siirtoa vastaan, niin kuin hänellä tapana kaikkea uutta kohtaan on. Lopulta hän kuitenkin oli itsekin sitä mieltä, että keittiössä on ihan kiva leikkiä keittiöleikkejä. Lupasin pikku neidille tehdä omat pannulaput hänen keittiöönsä. Mustat. Koska meillä muutenkin on paljon joko mustaa tai valkoista. Pannulaput valmistuivat virkkuukoukulta vuoden ensimmäiselle päivälle. Uutena asiana Laura ei kuitenkaan antanut pannulappujen kauan ripustuskoukuissaan roikkua, mutta ehkä ne viikon päästä saavat olla paikoillaan. Kuvan sain kuitenkin pannulapuista paikoillansa otettua.

Tehtiin uuden vuoden viikonloppuna myös nettishoppailuja ja tilattiin Lauran pikkukeittiöön paistinpannu, kasari, ruokaluvälineitä ja ruokaa. Odotamme että ne ehkä tällä viikolla saapuvat. Pikkukeittiö on ollut meillä olemassa jo 2-3 vuotta, mutta vasta nyt se on alkanut saamaan leikkijän vierelleen. Ja täytyyhän leikkijällä olla välineet leikkeihinsä.

Tätä kirjoittaessani on jo toinen päivä tammikuuta ja ajatuksissani on jo vaikka kuinka monta ajatusta tehdä hyviä juttuja, joista muillekin tulee hyvä mieli. En varsinaisesti laske näihin hyviin tekoihin sitä, että pesen koko perheen pyykit tai että laitan ruokaa koko perheelle. Vaan jotain spesiaalia, ihan pientä, jota ei oikeastaan osata odottaa. Viime vuosi ei ollut helppo ja meidän perheen voimavara on ehdottomasti ollut yhteenkuuluvuuden tunne. Haluan jatkossakin jokaisen perheenjäsenen kokevan, että hän on rakas.

Mukavaa alkanutta ensimmäistä viikkoa vuonna 2023.

Kiitos luit. ❤

2 kommenttia artikkeliin ”Hyvä mä-projekti 1 / 365. Leikkikeittiön pannulaput.

Kommentointi on suljettu.