Rv 25 ja laskiaispullat

Raskausviikko 25 alkoi tällä viikolla. Uusi rv alkaa aina keskiviikkona. Tavallaan viikoissani on siis kaksi maanantaita. Kalenteriviikko kun siis alkaa maanantaista ja uusi raskausviikko keskiviikosta. Syystä tai toisesta TikTok on oppinut näyttämään minulle fypissäni reippaanlaisesti joko raskausvideoita tai newborn videoita. Osa TikTokin newborn videoista kertoo keskosten selviytymisestä ja olen ymmärtänyt, että jos vauva päättäisi syystä tai toisesta tulla maillaan just nyt, olisi hänellä muutaman prosentin mahdollisuus selvitä elossa pitkän ja raskaan tehohoidon avulla. Toivon vauvani viettävän alkunsa kohtuni lämmössä täysiaikaisuuteen asti.

Närästys on löytänyt perille. Se korventaa öisin. Leivottiin tällä viikolla laskiaispullia ja ne jos mitkä nosti poltetta ruokatorvessa potenssiin sata. Mutta oli ne kyllä hyviäkin. Närästys vaivaa öisin ja häviää, kun nousen pystyyn. Tätä kirjoittaessani on sunnuntai, eikä apteekki meidän kylällä ole auki. Lienee järkevintä lopettaa pullien syönti.

Vauva potkii ja liikkuu todella kovasti. Viime yönä taisi närästyksen lisäksi tuntua ensimmäinen hikkakin. Pyytelin puolisolta aamulla anteeksi levotonta yötäni ja muistuttelin tulevasta, että neljän kuukauden päästä levottomissa öissä mukana on myös vauvan ääni. Ettei tämä oikeastaan ole vielä mitään.

Neljävuotiaamme aloitti kuluneella viikolla kahden kuukauden tauon jälkeen osa-aikaisen päivähoidon. Oli siellä yhden päivän ja heräsi seuraavana aamuna todella flunssaisena. Pari yötä meni kuumeessakin. Muihin perheenjäseniin tämä kulkutauti ei tarttunut. Minulla oli taas sooloviikko puolison ollessa reissutöissä ja olihan tuo piirun haastavampaa kipeän lapsen kanssa, mutta niin vaan siitäkin selvittiin.

Ensi viikolla vietetään ystävänpäivää. Mikäli neljävuotias on terveenä ja hoitokunnossa, olen järjestänyt ystävänpäiväksi hänelle hoitopäivän ja samalla puolisolle ja itselleni 6 peräkkäistä tuntia omaa aikaa. Jää vielä nähtäväksi vietetäänkö se yhdessä vai täydessä hiljaisuudessa touhuessamme omiamme.

Kiitos taas kun kävit lukemassa. ❤

Tässä tämän viikon arkivlogeja YouTube kanavaltani visuaalisen kerronnan ystäville.