Hämmentävän matalat verenpaineet II RV 32

Rv 32 ja ollaan jo huhtikuussa. Mun fyysinen vointi on ollut niin hirveä, etten ole pystynyt blogia päivittämään siihen tahtiin kuin haluaisin. Mieli haluaisi tehdä vaikka ja mitä, mutta kroppa ei. Oksettaa, huimaa, tuntuu ettei lihaksissa ole voimaa, ajattelu takkuaa, päänsärkyä, pyörryttävää oloa.

Viime neuvolakäynnillä mitattiin alle 90/50 verenpainearvoja. Oloni on ollut todella kurja jo jonkin aikaa ja joudun lukemattomia kertoja päivien aikana käydä vaakatasossa huilimassa. Huonoimmillaan olo on aamuisin ja aamupäivisin ja aina syömisen jälkeen. Tuntuu kuin ei olisi lainkaan voimia nousta sängystä ylös, vaikka olisi nukkunut ihan hyvät 8h yöunet.

Hommasin viimein kotiin oman Omronin ja mittasin muutama päivä sitten aamun ensilukemiksi 67 /51. Päivän aikana ne ovat 80 / 50 tasoa. Raskausdiabeteksen vuoksi syön säännöllisesti ja saan nesteitä vähintään 2 litraa päivässä. Moni on yrittänyt etsiä vikaa omista tekemisistäni ja se on kyllä aika ärsyttävää. 😀 Googlailemalla löytyy selittäviä tekijöitä, kuten raskauden aikana lisääntynyt verimäärä ja jo ennestään matalat verenpaineet. Sanoisin kuitenkin että kun yläpaine on niin matala, etten tunne omaa rannepulssiani enää ja olo on täysin voimaton ja monella tapaa oireinen, ettei tämä enää voi olla hyväksi. Matalat verenpaineet vaikuttavat myös istukan verenkiertoon. Soittelen maanantaina neuvolaan. Voihan tässä taustalla olla jotain muutakin syytä kuin raskaus. Raskautta on jäljellä 2 kk ja minä en pysty olemaan varttia pidempään pystyasennossa tai välillä edes istuen. Vähättelemättä olo on välillä voimattomuuden vuoksi sellainen, että epäilen että henkihän tässä vielä lähtee.

Koska yleinen mielipide on, ettei matalat verenpaineet ole vaaralliset ja ne toisilla kuuluvat raskauteen, en ole akuutisti hankkiutunut asiaa hoitamaan. Soittelen nyt kuitenkin tulevana maanantaina neuvolaan (nyt on lauantai) ja kysyn, olisiko syytä tehdä kuitenkin jatkotutkimuksia, koska tämä nyt tällä hetkellä tuntuu vain päivä päivältä pahenevan ja olen käytännössä vuoteen oma. Vauvan liikkeet onneksi tuntuvat vaaditut 10 liikettä tunnissa.

Aiemmissa odotuksissa minulla on ollut myös taipumusta mataliin paineisiin, mutta ihan näin oireinen niistä en ole vielä koskaan ollut. Jotenkin välillä tuntuu, että paineet ovat kuitenkin siedettävälläkin tasolla 90/50, mutta silti lihaksissa ei ole voimaa yhtään. Addisonin tauti? En ole kyllä laihtunut grammaakaan, päinvastoin! 😀

Kävin viikolla vähän freesauttamassa ilmettäni salongissa, se piristi mieltä, mutta ei kyllä parantanut vointia. Pääsiäistä olen laittanut kotiin todella maltilla. Alla Youtube video upotus kampaamo-päivästä.

Olisin tosi paljon halunnut kirjoitella jotain tosi piristävää ja hyödyllistä, mutta nyt ei vain lähde. Kiitos kuitenkin kun kävit lukemassa ja mielelläni itse luen, jos sinulla on saman kaltaisia kokemuksia, joten jätä kommenttia. 🙂

2 kommenttia artikkeliin ”Hämmentävän matalat verenpaineet II RV 32

  1. Suositellen pvk ja ferritiini mittausta, olen huomannut että niillä monesti yhteys mataliim verenpaineisiin.

    Tykkää

  2. Oli nuo samat oireet muutama vuosi sitten ..en ollut raskaana .Olo oli joka päivä todella huono..Tutkittiin koko ihminen mutta mitään ei löytynyt ainoastaan verenpaineet koholla..Joka aamu särki päätä,huimasi ym ym ..verenpaine lääkitys hieman auttaa mutta varsinkin jos stressiä niin oireet jollain tasolla taas palaa. Todella inhottavaa esim: tuo huimaus/päänsärky.Voimia Heidi!

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.